Waarom je vrouw haar slaap nodig heeft…

slapen

Alle papa’s moeten dit wel herkennen. Je kent het wel de zon is opgekomen, je hoort de kleine roepen, je vrouw ligt nog heerlijk naast je. Wat doe je? Doe je alsof je zelf niks hoort en slaapt verder of maak je de life changing beslissing en zorg je ervoor dat je stilletjes de kamer uit sluipt om met de kleine naar beneden te gaan en gun je het je vrouw nog even om haar schoonheidsslaapje voort te zetten?

Voor sommige is het echt een grote overweging om deze keuze te maken maar laat mij je vertellen. Het is een misschien wel de belangrijkste beslissing die je neemt want mocht zij het je niet vertellen dan vertel ik het jou…..ZIJ WILT GEWOON SLAPEN!! Nee zij wilt het niet alleen, zij heeft het ook echt nodig!

En ik zal je garanderen dat als jij deze keuze maakt je er een hele nieuwe vrouw voor terug krijgt. Een vrouw waarvan je zult genieten om haar om je heen te hebben.

Dus waarom zou je jou vrouw nou slaap gunnen… nou let me break it down to you:

  1. Zij is niet inslaap gevallen toen jij dacht dat zij inslaap was gevallen: Dus je dacht dat zij echt aan het slapen was toen ze zei dat ze naar boven zou gaan om te gaan slapen. HAHA!! Terwijl jij rustig naar boven kwam en onder de lakens kroop. Toen stond zij op om nog een keer bij de kinderen te gaan kijken. Nog even beneden de laatste speelgoedjes opruimen en heeft ze nog gecontroleerd of de verwarming op de juiste stand stond en de voordeur dicht was. Vervolgens is zij weer gaan liggen maar gingen haar gedachtes uit naar de duizendenéén dingen die zij morgen allemaal nog moest doen, waar zij vandaag niet aan toe kwam! Vervolgens heeft ze zitten scrollen op haar telefoon door haar Facebook en Instagram tijdlijnen want ja dit is het enige momentje waar ze dat eindelijk kan doen zonder gestoord te worden. En toen, ja toen, heel misschien toen, is zij in slaap gevallen!
  2. Zij heeft ook niet de hele nacht door geslapen zoals jij misschien dacht: De baby huilde, de baby had honger, de baby had een schone luier nodig, de baby had het bedje weer eens vies gemaakt en deze moest verschoond worden. Toen had de baby een knuffel nodig, moest getroost worden en gewiegd. Zij hoort het allemaal, zij doet het allemaal omdat zij jou niet wou wakker maken!
  3. Zij heeft veel meer slaap nodig dan dat jij nodig hebt, dit is wettenschappelijk bewezen: Het is echt waar, het is geen roddel, fabbeltje of uit de duim gezogen sprookje. Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen. Vraag het maar aan google of Siri !
  4. Zij zal veel vrolijker zijn: En we weten allemaal als mama vrolijk is, is iedereen vrolijk! Dus laten wij er gewoon alles aan doen om haar zo vrolijk mogelijk te houden. Wij willen toch allemaal een moeder die de vrede zichzelf is. Lief, geduldig, zorgzaam en begripvol en zodra zij genoeg geslapen heeft geloof mij dan is zij dat allemaal.
  5. Zij zal veel proactiever zijn: Uhhhhhhh Duuuuuuh!! Want zodra mama genoeg geslapen heeft dan veranderd zij in SUPER MOM! Ze zal nog net niet haar cape aandoen maar zij zal door het huis vliegen en zorgen dat alles tip top in orde is. Zij zal voor jou zorgen, de kinderen, het huishouden. Zij zal zelfs voor zichzelf zorgen, haar haren wassen, een leuke kleding item dragen waar geen vlekken op zitten. Zij zal haar benen weer scheren en zij zal misschien weer wenkbrauwen dragen die in vorm zijn.
  6. Zij verdient het: Maar even sirieus. Vind jij van niet dan? Zij verdient dit gewoon 100% ! Ze werkt zo hard. Je weet dat zij dat doet! Zij verdient gewoon even een break, een kleine momentje mommy time. Een kleine dutje, een klein beetje rust!
  7. Zij houdt ziels veel van jou en van jullie gezin: Zij leeft letterlijk voor jullie. Zij maakt zich zorgen om jullie. Zij bid voor jullie. Zij blijft tot laat wakker voor jullie. Zij kookt, maakt schoon en zorgt dat jullie er goed bij lopen. Zij zorgt er zelfs voor dat zij desnoods vroeg wakker wordt voor jullie. Zij leeft, ademt en zorgt met super veel liefde voor jullie.
  8. Hou ook van haar: Jij houdt toch ook van haar met heel jouw hart en ziel? Je houdt er toch van als zij ook goed uitgerust is? En Vrolijk? Meegaand? Geduldig? Geweldig?

 

Dus doe het gewoon! Zorg dat zij haar slaap ook krijgt.

Dus mannen morgen is het zaterdag een nieuwe ochtend staat voor de boeg! Dus zodra jij morgen ochtend deze beslissing mag maken, vergeet dan niet…. Laat je vrouw lekker slapen!

 

Ik beloof je, je zult er geen spijt van krijgen! Just thank me later.

 

Liefs

SABB’S,

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.