Ik wil bevallen!!! Wat helpt en wat niet?

Het einde is inzicht en je kijkt uit naar de bevalling. Je wilt nog genieten van je buik maar eigenlijk wint je nieuwschierigheid naar je kindje het. Je begint te googlen naar verschillende manieren hoe je de bevalling kunt opwekken. ‘Well been there done that.’

 

  • wandelen tot je een ons weegt

    Bitter lemon drinken

  • Ananas hart eten
  • Dansen/ springen
  • Hard over heuveltjes rijden met de auto
  • Seks hebben met je partner
  • Wonderolie drinken (raad ik af want ze zeggen dat baby’s in het vruchtwater gaan poepen hierdoor)
  • Kilometers lopen
  • Voet reflex massage

 

 

 

Dit zijn de voornamelijke foefjes die je volgens Dr.Google kunt doen om je bevalling in gang te zetten.

Ik had zware bekkeninstabiliteit bij beide zwangerschappen. Maar bij mijn laatste zwangerschap passeerde ik de 40 weken. Dan raak je een beetje in paniek, want het zal toch niet zijn dat je tot 41 weken nog rond zal lopen met een hoogzwangere buik. Ik heb toen ook van alles geprobeerd om de bevalling te doen opwekken.

Ik maakte van de ananas hart in combinatie met de bitterlemon smoothies. Geloof me absoluut niet de lekkerste combi en ik kreeg het met moeite weg. Maarja ik had er veel voor over om niet die 41 weken in te gaan.

Met 40 weken heb ik gekozen om mij te laten strippen. Ik heb dit meerdere malen laten doen. Het is een onprettig gevoel maar niet pijnlijk als je het mij vraagt. Daarna kreeg ik wel lichte bloedingen en voorweeën maar die stopte ook weer.

Seksen dan?

Er werd geadviseerd om de liefde te bedrijven maar laten we eerlijk zijn wie heeft daar nog zin in met een buik wat op knappen staat nou deze potvis moest er niet aan denken. Orgasmes zouden namelijk wel de baarmoedermond doen samentrekken en dat zou helpen bij het opwekken van de weeën.

Het enige wat volgens wetenschappers is bewezen, is dat het stimuleren van de tepels zouden helpen. Ik was gestopt met borstvoeding geven maar ik heb Lina toen wel weer aangelegd met 40 weken zwangerschap, helaas heeft het niet geholpen met het opgang brengen van de weeën. Wat bij mij wel erg goed hielp waren voetmassages en dan de juiste drukpunten stimuleren hierdoor kwamen de weeën goed opgang.

Tot ik 40 weken en 3 dagen was toen braken mijn vliezen en toen kwamen de weeën. Dit gebeurde toen ik Lina optilde en de trap af wou lopen. Dus voor mij was het blijkbaar de zwaartekracht en het gewicht wat mij een handje had geholpen.

Dus mijn advies zou zijn, zware dingen tillen haha grapje! Ik ben er nu echt van overtuigd dat een baby alleen komt wanneer hij / zij daar klaar voor is. Ik geloof dat al deze foefjes bij andere hebben geholpen op het moment dat de baby zich toch al wou melden.

Of geloven jullie er wel in? Scroll naar beneden en laat het mij weten in een reactie. Het bericht liken met een duimpje hieronder mag natuurlijk ook.

liefs

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.