Lina haar slaap & voeding schema

Kleine Lina is dol op vast voeding, zij was er al vroeg bij met 4,5 maand liet ze al duidelijk merken dat ze behoefte had aan vast voeding. Sinds Lina 6 maanden is krijgt ze al elke dag, een fruit en groente hapje naast het krijgen van borstvoeding.

Omdat de meeste moeders mij altijd vragen naar haar voeding of slaapritme dacht ik, dit is wel leuk om ook met de rest van jullie te delen.

Ik probeer Lina zoveel mogelijk rust en regelmaat te geven gedurende de dag. Maar om eerlijk te zijn ben ik meer een moeder die inspeelt op haar behoeften. Aangezien iedere dag anders kan zijn, veranderd haar dagschema soms qua tijd.

 

Lina wordt meestal rond 06:30 wakker, ik geef haar dan borstvoeding. Het is dan meestal aan Lina of zij dan weer in slaap valt of dat zij vind dat wij wakker moeten blijven. Maar meestal blijven we dan in bed liggen tot een uur of 08:00. Lina vind het heerlijk als ze op het grote bed mag. Haar knuffel vriendjes gaan dan mee en hier vermaakt ze zich dan prima mee, meestal ook stiekem met baby tv aan (mama is namelijk géén ochtendmens en moet langzaam opstarten) of we knuffelen nog wat.

Als Lina er voor kiest om toch nog even verder te slapen dan doet ze dit ook heerlijk bij mama in bed. Lekker op Papa zijn voorverwarmde spot!

09:00 zitten broodjewij beneden aan tafel en krijgt Lina een half broodje met lauwe venkel thee. Haar beleg keuze voor nu bestaat uit smeerkaas, aardbeien jam, pindakaas of appelstroop. Je kan verschillende smeersels halen bij de supermarkt alleen deze zijn voor ons doen te kort houdtbaar, om daarin vaak te variëren. Soms wisselen we brood af met of een yoghurtje of pap.

Daarna gaan we naar boven maak ik haar schoon en kleed ik haar om voor de dag. Meestal wilt Lina daarna nog een slaapje doen. Wij noemen dit haar tweede slaapje en duurt meestal maar 45 minuten.

Ik geef Lina altijd voor het slapen en wanneer ze wakker wordt een klein slokje van de borst of een beetje water.

13:00 krijgt Lina haar fruithapje. Deze heb ik in het begin altijd gemaakt in een blender maar nu prak ik het eigenlijk gewoon voor haar. Wanneer Lina in de ochtend geen brood heeft gehad dan geef ik haar soms een kwart broodje erbij.

Lina krijgt in de middag altijd iets van een gezonde snack. Knabbelchipje, worteltje of een soepstengel. Deze is ze meer aan het ontdekken dan dat ze het daadwerkelijk op eet.

Voordat Lina haar middagdutje doet geef ik haar ook borstvoeding. Lina slaapt meestal rond 14:00 en wordt dan rond 15:00 / 15:30 weer wakker.

Wij zijn vroege avondeters rond 17:00 krijgt Lina een groente hapje. Langzaam ben ik haar gaan laten wennen aan ook vis en vlees. Nu eet ze meestal gewoon wat wij eten alleen dan apart gemaakt voor haar zonder zout en kruiden. Ik prak dit voor haar, voorheen ging het door de blender. Hieronder zie je een home made pasta prakje, ze is er dol op!

pasta lina

Na het eten gaat mama de keuken opruimen en heeft Lina een speel moment met papa. Daarna maakt papa haar klaar voor het slapen gaan. Lina gaat dan in bad, krijgt haar pyjama aan, wordt toegezongen of voorgelezen en overhandigd aan mama voor de borstvoeding.

Lina wordt dan meestal nog rond 23:00 wakker, ook dan krijgt ze nogmaals borstvoeding. Ze heeft nog nooit echt doorgeslapen, ja één sporadische nacht toen ze twee maanden oud was. Lina wordt iedere nacht rond 03:00 wakker voor de borst. In het begin had ik hier veel moeite mee, meer omdat het toch ‘normaal’ is dat zij op een gegeven moet doorslapen. Maar hoe meer ik ben gaan onderzoeken en ervaringen ben gaan lezen over het niet doorslapen van een baby, hoe meer ik ben gaan genieten van het moment dat ze nog wel komt voor voeding in de nacht. Zodra ze heeft gedronken valt zij ook weer direct in slaap.

Omdat ik dus op verzoek borstvoeding geef, krijgt Lina hier en daar gedurende de dag nog wel eens wat borstvoeding. Maar sinds Lina 7 maanden is probeer ik haar alleen s ’ochtends en s’avonds borstvoeding te geven. Dit zodat ze in de middag de borst niet echt zal missen wanneer anderen op haar passen.

Nogmaals de tijden kunnen soms nog wel een beetje afwijken. De voeding wat ik hier benoem is wat ze op dit moment krijgt en de keuze uit heeft. Er zijn tal van verschillende smeersels, snacks en papjes. Hoe gaat het bij jullie, wijken jullie ook wel eens af van de tijden? Krijgt jou kindje s’nachts ook nog voeding? Laat het mij weten in een reactie, ik ben erg benieuwd.

 

Liefs,

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.