Update 27 weken zwanger

Vanaf morgen ben ik 28 weken zwanger, Welkom derde trimester!! Wat vliegt de tijd zeg en wat groeit mijn buik ontzettend hard. Baby is nu net zo groot als een papaja, 660/1000 gram. Ik merk echt het verschil van het dragen van een jongens buik, meer naar voren en bij een meisjes buik meer in de breedte. Ik dacht altijd dat het een fabeltje was maar niks is minder waar, althans bij mij.

De meeste mensen vragen hoe het met mij gaat? En in merendeel van de gevallen heb ik niet geantwoord vanuit de waarheid, want ja je bent zwanger je droom komt uit en het is toch het mooiste wat een vrouw kan meemaken. Zo’n gesprek verliep dan als volgt in mijn hoofd:  “GOED!” maar ik heb vannacht geen oog dicht gedaan, BLURP weer een lading maagzuur. “GOED!” maar m’n buik wordt me echt te zwaar. “GOED” maar mijn bekken kunnen niet meer. “GOED!” is het al 20:00 uur want wil het liefst weer mijn bed in. “GOED!” maar voel me als een aangespoelde potvis. “GOED!” maar heb het zóóó zwaar!

Week 27 was zwaar, ineens werd ik geconfronteerd met harde buiken en slecht slapen. Maagzuur en vreselijke bekkenpijn. Ik ben niet echt een pieper maar heb het echt even zwaar gehad en zat er even doorheen, hoe moest ik de aankomende 13 weken overleven was de vraag die ik uitschreeuwde. Mijn man heeft het dan ook echt moeten aanhoren en heeft ook echt bij moeten springen! Ik had echt even een hormonale breakdown denk ik.

De hulp van mijn moeder die Lina regelmatig overnam en mij daarmee ontlaste en de hulp van mijn man in het huishouden/ boodschappen, Rennie tegen de maagzuur een voedingskussen voor tijdens het slapen en even paar avondjes lekker met vriendinnen afspreken heeft mij weer een positievere blik gegeven en de last doen accepteren.

glucose testBij de verloskundige werd mij ook verteld dat alleen eventuele oefeningen de bekkenpijn draagbaarder kunnen maken. Ook werd mij verteld dat ik nogmaals bloed moest afnemen en een glucose test moest doen, dit heb ik in het begin ook moeten doen. Dit wordt bij mij preventief gedaan omdat zowel nabil als ik suikerziekte in de familie hebben. De glucose test viel zwaar op mijn maag dit keer, ik was er de rest van de middag niet lekker van. Maar alles voor een goed resultaat. Die zal ik trouwens volgende week pas binnen krijgen.

Nou zoals je kunt horen genoeg gehad om over te klagen, maar ook weer genoeg om naar uit te kijken. Wij zijn namelijk een babymoon aan het plannen, nog eventjes weg met z’n drieetjes. Ook ben ik binnenkort jarig en wil ik een high tea feestje houden voor mij en mijn vriendinnen. Nog de laatste babykleertjes shoppen en opzoek naar een grotere familie auto. Nou en dan, voordat je het weet ga ik met zwangerschapsverlof en zijn de 12 weken alweer om.

 

 

Hieronder beantwoord ik 5 meest gestelde vragen van de afgelopen weken:

Hebben jullie al een naam? Wij hebben een naam die wij beide erg mooi vinden en dus op nummer één staat. Echter heeft nabil nog niet hetzelfde YES gevoel als wat ik krijg bij de naam, hij krijgt nog even de tijd om verder te zoeken en anders wordt het gewoon de naam die we hebben haha. Tweede naam hebben we wel al vast staan!

Waar wil je gaan bevallen? Ik wil heel graag gewoon weer in het ziekenhuis bevallen, bij Lina heb ik een ruggenprik gehad en dat wil ik dit keer weer.

Ga je weer borstvoeding geven? Ik ben wel van plan om borstvoeding te geven, alleen wil ik dit keer wel meteen het flesje erbij gaan gebruiken. Dus consequent kolven. Dit heb ik niet bij Lina gedaan waardoor zij op een gegeven moment de fles weigerde.

Welke baby artikel vind je echt een must? Ik wil dit keer echt een Sleepyhead en de Puckababy slaapzak! Ik hoop dat we daardoor er meteen voor kunnen zorgen dat de baby goed zal slapen. Slapen was het grootste probleem bij Lina toen zij geboren was. Ik lees erg veel goede verhalen over deze artikelen. Bij Lina gebruikte wij toen een voedingskussen met een sloop erom heen. Wij merkte dat zij erg veel behoeft had aan die geborgenheid.

Ga je een dubbele kinderwagen nemen? Ja wij hebben besloten om een dubbele kinderwagen te nemen, ik zal hier een aparte blog over schrijven. Wij houden van reizen en buiten deurse activiteiten en Lina is gewend om overal te kunnen slapen als zij dat wilt. Wij kunnen niet verwachten van haar dat zij bijvoorbeeld tijdens een lange citytrip de hele tijd op een mee reisplankje gaat staan of naast de buggy zal lopen. Ik wil ook erg graag een nieuwe draagzak want ik denk dat het met een tweede kindje ook erg handig kan zijn om Lina dan alleen in de buggy te hebben en de baby te dragen, bijvoorbeeld voor een snelle boodschap. Wij hebben dus gekozen voor een dubbele buggy die ook geschikt is voor als je maar één kindje wilt vervoeren.

liefs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.