Update 2de trimester: 20 weken

pregnant

Dit vind ik toch wel de mooiste mijlpaal tijdens een zwangerschap. Om de twintig weken bereiken!

Vandaag is het zover, mijn kleine vent is 20 weken oud. Volgens de Health&Parenting app

die ik gebru20 wekenik is hij nu zo groot als een mango (gewicht 300gram, lengte 10,08 cm). Ik kan het mij niet voorstellen dat iets zo groot als een mango in mijn bruik leeft.

Ik voel nog niet veel, af en toe een soort van blubje noem ik het maar. Maar bij Lina voelde ik haar schopjes ook pas bij 22 weken. Toch vind ik dat de mooiste bevestiging van leven in mij. Nu wordt het wel bevestigd door het luisteren naar het hartje en hem te zien bewegen op de echo. Maar ik vind het zo mooi dat ik een band kan creëren met de kleine door te weten wanneer hij wakker is of slaapt of wanneer hij aan het spelen is of draait of de hik heeft. Je kunt daar op inspelen en creëert dan toch meer een band vind ik.

Al met al was ik voor de 20 weken echo heel erg zenuwachtig. Ik weet niet hoe dat komt maar het was gewoon een ander gevoel. Ik was echt aan het hopen dat alles goed was. Nu moet ik zeggen dat het misschien ook komt omdat tijdens mijn eerste zwangerschap ik lekker thuis zat en alles rustig aan deed en echt bezig was met zwanger zijn. Met deze zwangerschap ben ik veel drukker en sta ik niet zo stil bij het zwanger zijn. Ik heb nu Lina waar ik voor moet zorgen, een baan, huishouden, sabb’s world en de dingen gaan gewoon door. Ook merk ik dat ik veel meer verhalen aanhoor van moeders die ik voorheen niet hoorde. Bij mijn vorige zwangerschap had ik niet veel contact met (aanstaande) moeders. En werd ik zelden geconfronteerd met zwangerschapsverhalen waarbij het helaas mis loopt. Ik denk dat dit ook mee speelde bij mijn angst voor de 20 weken echo.

Gelukkig kregen wij te horen dat alles goed was tijdens de twintig weken echo. Het geslacht wisten wij al bij 15 weken dus dat was geen verassing maar onze kleine man is nu al een echte atleet. Op de echo zagen wij hoe hij zijn benen strekte, schopte en vooral veel draaide. Raar he dat je dat ziet gebeuren maar zelf nog niet voelt. Alles werd gemeten en alles klopte volgens schema.

echo Lina vond het ook erg bijzonder en die bleef aandachtig naar het scherm kijken en naar hoe de echoscopist gel bleef smeren op mama haar buik. Wij proberen Lina zo veel mogelijk bij de verloskundige en echo afspraken te betrekken, hierdoor snapt zij heel goed dat er iets bijzonders gebeurd in mama haar buik. Mijn buik noemt zij ook al baby of broertje.

Tijdens de echo kwam zij dan ook heerlijk naast mij liggen en zong zij slaap kindje slaap voor haar baby broertje. Hoe aandoenlijk!

 

Na 45 minuten waren wij klaar en ging ik met een gerust hart naar huis. Nu mag hij lekker verder groeien op naar de 30 weken en dan is het alweer aftellen geblazen. Stiekem doe ik dat nu al, ik kan niet wachten om hem te ontmoeten. Maar voor nu zit hij nog goed.

 

 

Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om op een aantal onderwerpen antwoord te geven.

Gewicht: Ik zal heel eerlijk zijn dat ik sinds het begin niet op een weegschaal heb gestaan. Aan de foto’s te zien ben20 weken buik foto ik wel aangekomen. Zodra ik aankom zie je dat namelijk als eerst in mijn gezicht. Ik denk dat ik pas aan het einde de confrontatie met de weegschaal aan ga. Puur om te kijken wat de schade is om het zo maar te zeggen en hoeveel ik er weer van af moet krijgen.

Eten: Ik eet eigenlijk gewoon normaal, niet meer als voor mijn zwangerschap. Ik let extra op mijn vezels, vitamines en vooral producten waar ijzer in zit aangezien ik tijdens deze zwangerschap ijzer te kort kom.

Slaap: Ik merk dat ik voor het slapen gaan echt even de juiste positie moet vinden om te liggen. Ja het verbaasde mij ook al dat dit nu al een rol speelde. Mijn buik is al best groot vind ik zelf. Ik probeer nog steeds de middag dutjes met Lina mee te doen wanneer dat mogelijk is. Ja slapen blijft toch nog één van mijn grootste hobby’s.

Zwangerschapskleding: Ik heb mijn eerste zwangerschapskleding online besteld deze week. Bij Lina kon ik nog heel lang mijn eigen broeken aan. Ik merk dat ik dat nu niet meer kan.

Geslacht: Jaaaaa een zoontje!!!! Ik voel mij erg gezegend om straks moeder te zijn van zowel een dochter als een zoon.

Shoppen: Ik moet heel eerlijk zijn dat ik nog erg weinig heb aangeschaft voor de baby. Behalve sneakers haha.

Mis je iets? Ja soms mis ik meer uren in de dag om gewoon lekker niks te doen en te genieten van mijn buik.

Voel je al iets? Jaa, af en toe een soort van klopje of gefladder. Maar ik kan niet wachten om echt beweging te voelen en te zien.

Je navel, naar binnen of buiten: Nog steeds naar binnen maar wel platter.

Beste moment van de week: Ik was Lina aan het in masseren na een lange douche die wij samen genomen hadden. Lina pakte toen de olie en zei mama broertje masseren en begon met olie mijn buik in te smeren.

Minder moment: Maagzuur!! OMG wat een Hel is dat zeg. Echt zwangerschaps kwaal wat ik totaal niet gemist heb.

Ik zie uit naar…: Het bevestigen van een naam voor hem. Wij zijn nu druk bezig met het maken van een top 3 en hopen voor de 30 weken toch echt wel een leuke naam te hebben.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn zwangerschap en alles daarom heen? Vergeet mij dan niet te volgen op instagram @sabbsworld.

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk