Laatste loodjes wegen 25 kilo extra

38 weken zwanger

Zoals ik in mijn eerdere blogs heb verteld ontweek ik deze zwangerschap “‘meneer de weegschaal”. Tot er een klein stemmetje in mij toch nieuwsgierig werd, in totaal ben ik deze zwangerschap dus 25 kilo aangekomen! Volgens de verloskundige is de baby gewoon gemiddeld en is er wel sprake van veel vruchtwater. Emotioneel onzeker heb ik toen mijn schuldgevoel dat ik op de weegschaal ben gaan staan en mijn zelfmedelijden om deze kilo’s weg gegeten samen met mijn beste vrienden Ben&Jerry en kroop ik weer in mijn f*ckit modus. Zolang de baby maar goed groeit en ik ook gezond blijf moet ik niet zo piepen. Summer proof ben ik deze zomer toch al niet en heb dus genoeg tijd om weer mijn oude lichaam terug te krijgen. Dus laat mij maar deze laatste weken extra genieten, want ja een beter excuus dan zwangerschaps cravings zal je niet hebben in je leven. Ik besloot ook nieuw make-up te kopen zodat ik tenminste die zwarte kringen onder mijn ogen goed kan weg werken en mijn hoofd er tenminste fatsoenlijk uit ziet de laatste weken als walrus. Zo zie je maar dat met een goed bak ijs en nieuw make-up je al een hoop zelfvertrouwen terug kunt winnen.

Zoals jullie wellicht hebben mee gekregen via instagram is mijn zwangerschap verlof is ingegaan, 4 weken voorzwangerschaps update 38 weken zwanger uitgerekende datum. Ook is het zonnetje meteen gaan schijnen en heb ik heerlijke zomerse dagen gehad, wat wil je nog meer. Deze dagen heb ik zoveel mogelijk met mijn vriendinnen en familie doorgebracht. Ondanks dat merk ik dat ik mijn lichaam overuren maakt. Volgens mijn zwangerschaps app komt de baby nu deze weken twee keer zoveel aan omdat hij een vetlaagje aan het kweken is. De baby is nu zo groot als een watermeloen. Ik merk dat ik heel erg moe ben en probeer dus elke dag alle dutjes van Lina mee te pakken, ow dat is niet echt iets nieuws haha.

Deze laatste weken merk ik dat ik extreem buiten adem ben, blijkbaar zitten mijn organen best hoog. Slapen gaat nog best goed, op één zij dan wel maar ik hoef er gelukkig niet héél vaak uit om naar de toilet te gaan. Ik heb echter wel extreem veel last van maagzuur, hierdoor moest ik zelfs naar het ziekenhuis voor controles omdat door de maagzuur ik misselijk werd en héél veel moest overgeven en andere lichamelijke kwaaltjes kreeg. Het ziekenhuis twijfelde daardoor of het geen beginnende zwangerschapsvergiftiging was en wou mij daarom heel graag extra controleren. Gelukkig was het dus geen beginnende zwangerschapsvergiftiging maar gewoon de hoeveelheid maagzuur die mij zo beroerd liet voelen.

In huis is alles klaar voor de baby. Ik had alles steeds uitgesteld tot mijn verlof, dit ook omdat de vrije tijd die ik hiervoor had ik liever met Lina en Nabil spendeerde dan bezig zijn in huis voor de baby. Nesteldrang daar was nog geen sprake van. Dat is nu wel veranderd alleen raad ik echt iedereen aan om het niet op deze manier te doen, wat een gestres en toch best zwaar om alles te doen met een grote buik. Lang leven het internet shoppen maar dat maakt het wel minder leuk dan echt fysiek op pad te gaan om alles voor de baby aan te schaffen. Maar nu alles klaar staat kan ik niet wachten tot ik hem dan eindelijk kan ontmoeten en de zomer echt kan beginnen voor ons.

liefs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.