Lina haar favoriete speeltjes

De eerste weken had Lina genoeg aan haar mama en papa alleen. Het staren naar gezichten en het luisteren naar de verschillende stemmen om haar heen vond zij erg fascinerend. Je merkt dat een baby niet lang aandacht nodig heeft, ze vallen of inslaap of ze kijken weg wanneer ze er klaar mee zijn. Op een gegeven moment merkte wij aan Lina dat ze toe was aan wat meer prikkels. Wij legde haar dan in een wipper. Samen met Nabil liepen wij op de zwangerschapsbeurs tegen de Nuna leaf aan en was meteen verkocht.

Een wipper in de vorm van een blad die heel rustig van links naar rechts bewoog, super zen! Lina vond dit heerlijk zowel om in te liggen en om zich heen te kijken als soms gewoon lekker in te slapen. Wij maakte hier al vanaf haar geboorte al gebruik van en ze ligt er nu 5 maanden later nog steeds in.

Voor de Nuna Leaf heb je dan ook de optie om een speelgoed boog erop te klikken. Eigenlijk wou ik voor de Babyswing 4moms Mamaroo gaan. Een elektrische babystoel die alle kanten op kan swingen door de verschillende standen te stellen. Er kunnen ook natuurlijke geluiden op afgespeeld worden of je kunt je eigen mp3 speler op aansluiten. Echter vond ik dit een dure aanschaf voor een stoel waarvan ik niet zou weten hoe Lina daarop zou reageren.

Ook begreep ik dat het per kind verschilt hoelang zij er gebruik van kunnen maken. Zo werd mij verteld door een moeder dat zodra je baby recht op kan zitten ze ook niet altijd meer even zen in de Nuna Leaf willen blijven zitten. Dit is voor ons dus nog eventjes afwachten tot nu toe geniet Lina er nog vol op van. Wanneer wij lekker op de bank zitten, ligt Lina lekker bij ons vanuit haar Nuna Leaf.  Het enige nadeel die ik op dit moment ervaar met de Nuna Leaf is dat je hem steeds moet aanduwen wanneer je wilt dat hij op en neer gaat. Je kunt dit probleem makkelijk tekkelen door een Nuna Leaf motor unit aan te schaffen.

Op een gegeven moment zijn we begonnen met het toe reiken van baby speelgoed. Ik kreeg de vraag van een zwangere vriendin welke speeltjes zij het beste kon aanschaffen. Hierdoor besloot ik om Lina’s favoriete speeltjes ook met jullie te delen.

Lina speelt tussen haar slaapuurtjes hier mee of tijdens haar speel momentje in haar box. Wanneer wij de deur uit gaan nemen wij altijd één van deze speeltjes voor haar mee.

 

  • Sophie de Giraf, je hebt ze tegenwoordig in verschillende formaten. Wij begonnen met de kleine giraf in de vorm van een bijtring. Lina kon vanaf
  • haar 4de maand Sophie zelf echt vast houden. Dit kwam mooi uit want dit was exact in de maand dat zij haar eerste tandjes kreeg.
  • Ringelbal, deze kocht ik voor haar bij de Wibra. Super ideaal want haar vingertjes passen precies in de gaten waardoor ze haar bal stevig vast kunt ho
    uden.
  • Nijntje denim lijn, van zowel de tutteldoekje tot rammelaar en buggy koord Lina vind de denim lijn erg uitnodigend om zich mee bezig te houden.
  • Knisper knuffel, Lina heeft een doekje waar knisperend geluid in zit. Dit vind zij helemaal geweldig. Het is ook van een zacht stofje! Ik weet niet waar het van is aangezien ik dit als babyshower cadeau heb gekregen.

 

 

Wij vinden het belangrijk voor Lina dat zij zowel met actief als met passief speelgoed speelt. Wanneer Lina in de box ligt zorgen wij ervoor dat ze 2 a 3 speeltjes om zich heen heeft van verschillend materiaal waar zij mee kan spelen.

 

Wat is het favoriete speeltje van jou kind? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.