Zo rond als een dadel

Een belangrijk onderdeel tijdens mijn zwangerschap was het continue uitzoeken wat ik wel en niet zou mogen eten tijdens mijn zwangerschap, voor vele van jullie niks nieuws.

Waar ik echter achter kwam was dat het eten van dadels tijdens je zwangerschap een hele bijzonder positieve uitwerking kan hebben en dus onmisbaar is! Niet voor niks wordt deze vrucht in de moslim cultuur aanschouwd als een gezegende boom.

In dadels zouden stoffen zitten die de hormoon oxytocine versnelt. Hiernaast bevat een dadel ook de hoogste suikergehalte van alle fruiten en foliumzuur. Dit zou zorgen volgens wetenschappelijk onderzoek, dat je als zwangere vrouw een maand voor je uitgerekende datum minstens 3 dadels per dag zou moeten eten dit zou dan lijden tot minder complicaties tijdens en na je bevalling. Ik vond dit dus een kleine moeite, aangezien ik gek ben op dadels en ik vond het dus het proberen waard! Ik ben dan ook met 5 maanden consequent begonnen met het eten van dadels elke dag.

Door het eten van dadels zorgt het ervoor dat je bloeddruk en suikerpijl op een veilige niveau blijft hierdoor ontkom je dus gevaarlijke schommelingen tijdens je zwangerschap en bevalling.

Elke week ging ik naar de Turkse toko en kocht ik daar verse dikke ronde dadels of beter gezegd ik stuurde mijn moeder steeds. Nu merkte ik al gauw dat het een hoop centen ging kosten deze nieuwe gezonde eet gewoonte.

 

Want voor zo’n 15dadels dadels betaalde ik al gauw ongeveer 7 euro. Mijn moeder was het ook zat en vroeg de aardige verkoper hoe duur een hele doos kost. Blijkbaar kan je dus ook dadels kopen in dozen, zoals de marktverkoper ze geleverd krijgt. Top want hiervoor betaalde ik maar 35 euro! Achteraf zag ik ook dat je ze dus zo kon kopen op de Beverwijk bazaar (tip).

Ik kwam dus om in de dadels. Ik begon de dadels op verschillende manieren te verwerken door mijn voeding heen.Zo maakte ik elke ochtend verse smoothies met daarin 3 dadels verwerkt (zie blog Avocado smoothie) of maakte ik een dadeltaart waar ik af en toe een plakje van nam.

 

Nu vraag je, je misschien af en heeft het geholpen!?

Voor mij is het moeilijk in te schatten aangezien dit mijn eerste zwangerschap was en ik alle voordelen van het eten van dadels tijdens mijn zwangerschap niet kan vergelijken met een zwangerschap waarin ik dat niet heb gedaan. Maar ik moet zeggen dat ik super positief terug kijk op mijn bevalling.

Hier de voordelen van de het eten van dadels op een rij met mijn ervaring erbij:

Dadels zorgen voor een betere spijsvertering en voorkomt obstipatie klachten

Ik heb tijdens het eten van de dadels geen obstipatie klachten gehad, deze had ik wel in het begin van mijn zwangerschap.

Het versnelt de ontsluiting

Dit was bij mij niet het geval, absoluut niet zelfs. Ik heb een ruggenprik gekregen zodat de ontsluiting zich kon doorzetten.

Bloedverlies tijdens en na de bevalling zouden door het eten van dadels aanzienlijk minder zijn

Ik heb hier echt op gelet tijdens en na mijn bevalling omdat ik dit één van de grootste positief voordeel zou vinden van dit hele experiment. Sowieso omdat Nabil slecht tegen bloed kan en ik hem dit wou besparen tijdens de bevalling als het maar even kon. Ook omdat ik niet te lang met die afschuwelijke oma onderbroeken wou rondlopen ow en dan niet te moeten beginnen over het dragen van die halve matras hoge maandverbanden tussen m’n benen. Ik moet zeggen voor mij hebben die dadels dan echt wel gewerkt want gelukkig viel de bloedverlies echt heel erg mee, zowel tijdens als na mijn bevalling.

Het blijkt de kunstmatige inleiding van de bevalling te verminderen

Mij werd in de nacht verteld dat ik de volgende ochtend ingeleid zou worden. Gelukkig had ik mijn dadels in mijn vluchtkoffertje zitten. Ik heb er nog een stuk of vijf gegeten die nacht. Uiteindelijk werd ik wakker die ochtend en werd mij verteld dat ik genoeg ontsluiting had en ik dus niet ingeleid hoef te worden.

De melk aanmaakhormoon zou gestimuleerd worden

Naast het feit dat ik iedere dag een handje vol cashewnoten at, wat ook de melkproductie zou bevorderen at ik dus ook mijn dadels. Tijdens mijn zwangerschap ervaarde ik niet wat de meeste vrouwen wel ervaren dat ze al wat melk verliezen of eruit kunnen knijpen zeg maar. Maar ik had op de dag van de bevalling wel direct melk en de dagen daarna kwam het in golven eruit zoals mijn kraamverzorgster charmant verwoorden.

 

De dadel was voor mij soms ook een stok achter de deur want tijdens mijn cravings naar zoetigheid nam ik dan een dadel in plaats van iets ongezonds. Dus om wat extra zwangerschaps kilo’s te voorkomen is het al één idee om mee te beginnen.

 

Een week na mijn bevalling was het Ramadan, een heilige maand waar dan ook de heilige vrucht in thuis hoort. Tijdens de heerlijke maaltijden van mijn schoonmoeder deed ik aan alle gangen mee maar ik sloeg de dadel wel eventjes over.

Misschien had ik me toch te dadel rond gegeten.

liefs sabbs

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.