SABB’S medicijnen kistje

Misschien loop jij zelf ook al te snotteren, maar die vervelende griep slaat weer toe. Hier heeft het ons allemaal al flink onder de lappen.

Nu is er niks zieliger dan wanneer jou kleintje ziek is. Dit is voor Lina al haar 3de keer dat zij een virus te pakken heeft. Het verbaasde mij hoe snel achter elkaar dit kan gebeuren. Maar dit heeft zij nodig om haar eigen immuunsysteem te ontwikkelen. Doordat baby’s wel tien keer in het eerste jaar ziek kunnen worden heb ik een kistje samen gesteld. Dit zodat ik alles bij de hand heb wat zij eventueel nodig zou hebben wanneer zij zich ziek voelt.

ziek-1

Dit kleurrijke kistje kreeg ik cadeau, ideaal als voor alle benodigheden. De uitstraling maakt je vrolijk en hopelijk de inhoud je beter!

Wat zit er nou eigenlijk allemaal in:

ziek-uitzet

Zwitsal bad en wasgel – eucalyptusgeur Meestal doe ik Lina voor het slapen hiermee in bad samen met een druppel Bio Oil. Ik merk dat de bio oil heel goed werkt voor Lina haar soms wat te droge huid.

Zwitsal ademvrij zakdoekjes- eucalyptusgeur deze zakdoekjes zijn erg zacht en fijn voor het neusje van Lina wanneer zij erg veel last heeft van een snotneus. Soms laat ik haar hier ook gewoon aan ruiken zodat haar luchtwegen open gaan.

Maravilla lotion Dit heeft een geneeskrachtige werking op natuurlijke basis. Hier ben ik persoonlijk mee groot gebracht, het werkt eigenlijk voor alles. Soms is het nodig om je huid te koelen en/of te desinfecteren. Hier kan je dus Maravilla Lotion voor gebruiken. Deze lotion is gemaakt met een basis ( ingrediënten ) van Menthol, bay oil en toverhazelaar. Zodra je lichaam jeuk of pijn ervaart kan je dit erop smeren. Ik gebruik dit altijd direct nadat Lina een prikje krijgt.  Doordat er menthol in verwerkt is kan het soms ook goed helpen bij griep, ik smeer het dan op haar borstkast en voorhoofdje. Dit middeltje is voornamelijk bekend in het buitenland, hier in Nederland koop je het in verschillende toko’s.

Kinder paracetamol zetpil Dit heb ik voor de zekerheid altijd in huis maar ik probeer het altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Mocht ze echt een last hebben van haar koorts dan geef ik dit meestal voor het slapen gaan. Let goed op de milligram/ gewicht wat je jou kindje toedient.

Otrivin neusspray dit vind ik één van de fijnste neusspray’s voor baby’s. Maar ik ben niet zo’n grote fan van neusspray’s. Meestal zuig ik het snot slijm uit haar neusje. Ja dit kan met zo’n pompje die je ook op de foto ziet. Maar eigenlijk doe ik dit gewoon met mijn mond. Dat pompje werkt voor geen meter! Ja Ieuww wat je wel niet allemaal voor je kind over hebt, ik had ook nooit gedacht dat ik zoiets zou doen.

Tussikind siroop suikervrij dit is een homeopathische hoestdrank voor baby’s maar ik merk dat de effect van een halve theelepel Daro thijmsiroop soms wel wat effectiever werkt. Maar Daro is eigenlijk pas geschikt voor baby’s na 6 maanden in overleg met je huisarts. Bij beide zorgt het ervoor dat de slijm los komt.

LUUF Owwww wat was ik blij toen Lina eindelijk LUUF mocht gebruiken. Hier smeer ik haar rug en borst kast lekker mee in. Een beetje LUUF smeren onder haar voetjes en dan haar sokken aan helpt ook goed! Trouwens een schijfje van een aardappel op de voetzool leggen en een sok overheen trekken om het op zijn plek te houden, zou de koorts ook weg moeten nemen.

Bepanthen ALTIJD goed!! Zoals je hierboven hebt gelezen heeft Lina soms last van droge plekjes op haar lichaam. Deze smeer ik dan lekker in met Bepanthen. Maar waar is Bepanthen nou niet goed voor. Soms wissel ik het af met de A+D crème die je op de foto ziet. Dit is een Amerikaanse versie en is iets vettiger.

Aloe Vera Gelly is goed voor alles. Aloe Vera Gelly van Forever living is de meest pure vorm van Aloe in een tube. Just in case zit deze in mijn medicijnen kistje. Aloe Vera Gelly raad ik iedereen aan waarvan hun kindje eczeem heeft, wondjes, jeuk, etc. Deze Aloe vera Gelly kan je zelfs met een eetlepeltje toe dienen, het verzacht de keel bij keelpijn.

Chamodeal druppels Lina heeft al twee tandjes. Deze druppels hielpen erg goed tegen de pijn.

Ui deze zit natuurlijk niet in mijn kistje maar deze mag zeker niet ontbreken. Deze snijdt ik voor het slapen gaan door midden en laat ik weken in heet water op het nachtkastje. Dit stinkt wel maar is erg fijn voor de luchtwegen. Dit laat ik dan gewoon de hele nacht naast haar bedje staan.
De rest spreekt eigenlijk voor zich zoals de thermometer en neuspompje. Vitamine D druppels heb ik eigenlijk wel overal liggen door het huis. Mocht ik er aan denken dan kan ik het meteen aan haar geven.

Maar een ziek kindje heeft mij wel geleerd dat het voornamelijk inspelen is op jouw moeder gevoel, dit geldt ook bij het toedienen van één van het bovenstaande.

Er bestaat ook een handige app “moet ik naar de dokter?” deze geeft je advies wat te doen in verschillende situaties.

Mocht je toch twijfelen neem dan altijd contact op met je huisarts. Beter een keer te vaak bellen, dan te weinig!

 

Wat is voor jullie echt onmisbaar als jullie kleine ziek is?

 

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.