Ineens besef je het, je bent moeder wanneer…….

billendoekjes

Ik zat op de bank met mijn schoonzusje, met onze make up loze hoofden, haren in de wel bekende mama knot en onze heerlijke huiskloffie aan. We staarden naar onze twee kids hoe zij het huis op stelten zetten. Ineens besefte ik me, je weet dat je moeder bent wanneer…..

Je woonkamer ineens lijkt op een mini balorig, ik wou nog zo alles in de kleuren houden van ons huis.

Billendoekjes soort van wonderdoekjes worden in huis, je maakt er ineens alles mee schoon. Ow en niet alleen in huis he, ik betrapte mij laatste dat ik de dashboard in de auto aan het poetsen was met een doekje. Toen mijn mascara begon te prikken diende het billendoekje gewoon even als make up reiniging doekje, werkt prima.

En deze herkennen jullie vast wel. Het alleen naar de supermarkt gaan voelt als een mini vakantie trip. Het was de actie route 99 in de Albert Heijn, nou ik heb die route ook echt genomen en op mijn dooie gemak. Ik ging voor brood en heb er een uur over gedaan, heerlijk!

Gouden Tip: Ik kwam er dus achter, als je een uur voor sluitingstijd gaat hebben de meeste producten een 35% korting sticker.

Dan het volgende het maar blijven twijfelen over die laser ontharings behandeling (komen je haren dan echt nooit meer terug) omdat je met die benen er letterlijk bij loopt als een Mama Bear.

 

babytv

Ik weet nog dat ik mijn broertje liedjes hoorde meezingen van Baby Tv. (Waar overigens onze televisie standaard op staat wanneer wij hem aanzetten) Ik dacht nog bij mezelf zo knap! Nou ondertussen ken ik ze ook allemaal hoor. Ow en dan niet te beginnen over alle vragen die ik mezelf stel tijdens de verschillende baby programma’s die voorbij komen. Zoals waarom is Charly altijd zijn briefje kwijt waar het adres op geschreven staat maar komt hij ineens wel altijd opduiken aan het einde. Hoezo heeft Henry altijd trek in iets wat niet op de kaart staat? En wat voor restaurant ben je nou als je het nooit in huis hebt? En owja, dat kindje is echt wel al jarig geweest vorige maand of is het toch een ander kindje?!

Nou en het dan maar niet te hebben over al je Whatsapp vrienden. Die je denkbeeldig in je hoofd al geantwoord heb maar ondertussen een eeuwigheid op een blauw vinkie laat staan. Het spijt me!

Je altijd een thee drinker was, maar je toch maar koffie gaat uitproberen omdat je zoveel moeders erop ziet leven. Zou het mij dan ook helpen want ik ben zo moeeeeeee!

En van waar komen ineens die super skills vandaan? Ik voel me één of ander super hero. Ineens hoor ik alles door muren, deuren en plafonds heen alles en ruik ik plas en poep al vanaf meters. Of doet mijn man alsof hij die poepluier niet ruikt en haar niet hoort…hmmm

Of wanneer je weer een melding krijgt dat je geen genoeg geheugen meer hebt op je telefoon. Je maar apps blijft verwijderen omdat je duizenden foto’s op je telefoon hebt staan van je kleine trots.whatsapp
Maar hell no dat de thuisbezorg app er van af gaat!

Ja.. ja.. ja en jezelf maar blijven beloven, dat je al die foto’s er van af gaat halen en een foto album gaat maken. Het liefst nog ééntje waar je de foto’s zelf in moet plakken. Nog een maand verder, nog een maand verder, nog een maand verder……. Ja ik ga het echt doen voordat ze 1 jaar is!

Nou over de wasmanden niet te beginnen, maar dan wel alle kleertjes zo strak en kreukelvrij mogelijk op te hangen (klopt het rompertje 4 keer uit, strijkt plat met hand, hangt dan pas op) in de hoop dat je minder hoeft te strijken. Liefst niet!

En dan zoals nu 02:15 nog niet slapen maar bezig zijn met van alles online. Bloggen, Instagramen, Facebooken en online shoppen. Want hoe heerlijk is het je telefoon gewoon normaal vast te kunnen houden, zonder dat je kindje met je wilt mee kijken of er naar grijpt. Je kan ook gewoon iedereen ongestoord antwoorden en appen. Of nee doe maar niet straks maak ik die gene wakker, ik app morgen ochtend wel. Wedden? Morgen weer denkende dat ik al geantwoord heb.

 

 

Herkenbaar mommy’s (doe een duimpje omhoog hieronder)? Wat is voor jullie echt een “Je beseft dat je moeder bent wanneer…” momentje??? (laat een reactie achter).

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.