Hoe kies je de perfecte naam voor je baby?

babynamen

Een van de moeilijkste dingen van het het krijgen van een kind vind ik toch wel het kiezen van een passende naam. De druk maakt het niet groter dat het ook nog eens een naam is die je kind de rest van zijn leven zal moeten dragen. Je wilt dus dat het een tijdloze naam is, origineel en toch een tikkeltje uniek ook wil je dat het een mooie betekenis met zich mee draagt. Athans dat willen wij heel graag.

Dus nu vraag jij je misschien af en heb je al een naam SAB? Nou nee, ik vind het vreselijk moeilijk. Het is zo’n moeilijke keuze en je wilt niet zomaar eentje uitkiezen waar je uiteindelijk spijt van zal krijgen. Ook vind ik het heel erg belangrijk dat het passend is binnen ons gezin, dus dat het een naam is die goed bij de de andere namen past.

Handige tips die ik tijdens mijn zwangerschap met Lina gebruikte en waar ik nu ook op terug val zijn;

Namenlijsten: Er zijn online genoeg namenlijsten te vinden waar je doorheen kan gaan. Zo kun je er een aantal uitkiezen en een rijtje maken van welke namen jij het leukst vind. Je kunt je partner dit ook laten doen en wie weet hebben jullie wel dezelfde namen op je lijstje staan.

Bekijk de meest populaire namen: Als je toch een beetje uniek en origineel wilt zijn kun je ook verschillende “meest populaire namen” lijstjes vinden online om te kijken hoe vaak de naam die je in gedachten hebt voorkomt.

Baby initalen: Dit klinkt misschien een beetje raar maar het is zeker iets waar je rekening mee moet houden. Kijk goed naar de initialen die je kind zal gaan dragen en zorg ervoor dat het niet iets geks of verkeerds betekend. Je wilt je kind bijvoorbeeld geen Willem Christiaan noemen als hij Pot van zijn achternaam heet. Of Kris als hij Bouter van zijn achternaam heet, of neem Peter Nuss.

Het maakt niet uit sommige mensen zullen de naam van je kindje niet leuk of passend vinden.

Vertel daarom mensen ook niet de gekozen naam van je kindje alleen als je oprechte eerlijke feedback wilt ontvangen. Wat ik doe is ik noem een aantal namen waaronder de naam die wij in gedachten hebben en kijk dan wat zij ervan vinden. Maar als je niet tegen die kritiek kan moet je het zeker niet delen. Het is uiteindelijk jullie beslissing en jullie kind!

Bedenk de nicknamen die je kind zou kunnen krijgen. Als je er niet van houdt dat je kind zijn of haar naam afgekort wordt geef je kind dan een korte naam die moeilijk af te korten is. Ik ben niks anders gewend dan dat mijn naam afgekort wordt, vandaar Brina, Sab, brien, zo is SABB’S ook ontstaan.

Maak een top 3 lijstje natuurlijk is het goed om één naam uit te kiezen. Maar wat je toch vaak hoort is dat wanneer je je kindje vasthoud en ziet. Je dan pas echt weet of de naam erbij past. Het is dan toch fijn als je een keuze kan maken tussen een naam wat echt passend is. Bij Lina hadden we ook optie namen. Lina-Mayy vond ik erg leuk uiteindelijk werd het Lina Maezah. Omdat we wisten dat zij toch nooit Lina-Mayy genoemd zou worden maar dan zou het of Lina worden of Mayy. Hier waren wij dus van afgestapt. We hebben alleen nog even getwijfeld bij haar tweede naam hoe die te schrijven. Het zou Mayzah worden uiteindelijk heeft Nabil op het laatste moment in het stadhuis besloten het zo te schrijven, wel in telefonisch overleg met mij natuurlijk haha.

babynamenHet is ook erg belangrijk dat de eerste en tweede naam fijn samen klinken. Sommige namen klinken gewoon te geforceerd samen.

Het kiezen van een naam kan erg overweldigend zijn in eerste instantie, maar het kan ook erg leuk zijn! Ik begin het nu een beetje Spaans benauwd te krijgen nu ik 31 weken zwanger ben en nog niks vast staat, behalve onze tweede naam die staat vast! Achternaam natuurlijk ook! Maar over zijn voornaam zijn wij nog niet helemaal uit, wij hebben er wel eentje op nummer 1 staan maar staan nog open om verder te zoeken.

Jullie hulp is meer dan welkom, laat het me weten via Instagram of laat een berichtje achter hier onder deze blogpost.

Ik laat jullie weten welke namen door jullie gekozen zijn en of er wellicht een naam tussen zit die wij ook op ons top 3 lijstje zetten.

 

liefs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.