Voor de 03:00uurs moeder

03:00 uur

Al 8 maanden lang wordt ik iedere nacht met liefde,  rond 03:00 wakker. Lina krijgt rond deze tijd trek.

Dit keer was ik voor de verandering een keer eerder wakker dan dat  zij was.

Ik draaide mij om en ik staarde naar het plafond. Ik luisterde naar hoe de wereld om mij heen zo stil was. Ik luisterde naar mijn man zijn ademhaling en ik luisterde naar de wind die buiten tegen het raam aan waaide. Op dat moment dacht ik aan jou, ja jij de moeder die ook om 3 uur wakker was net als ik.

slaap zacht

Ik dacht aan de rol die wij gemeen hebben, namelijk de rol als moeder zijnde. De rol die ons hoofdpijn geeft, slapen loze nachten, een lach en talloze mooie herinneringen. De warmte en de liefde die wij beide voelen, de kracht die wij beide ervaren, de zegeningen die wij beide ontvangen en de vermoeidheid die wij beide moeten doorstaan. De moeder die misschien paar deuren verderop van mij woont. De moeder in dezelfde stad, provincie, land of misschien wel de moeder die aan de andere kant van de oceaan woont. Ik moest aan jou denken! Aan het geen wat wij hetzelfde ervaren en doorheen moeten gaan zonder dat wij elkaar kennen.

Misschien lig jij nu ook wel wakker om 03:00uur en ben ik dus niet de enige. Eigenlijk weet ik wel heel zeker dat ik niet de enige ben… weetje waarom? Nou omdat wij moeders zijn!

 

 

 

welterusten

Misschien ben jij wel de moeder die wakker is omdat haar baby niet zelf in slaap kan vallen. Jij je kleine nu in slaap aan het wiegen bent.

Misschien ben jij wel de moeder die een bedje aan het verschonen is omdat je kleine zo ziek is.

Misschien ben jij wel de moeder die je kleine aan het troosten is omdat er een tandje doorkomt.

Misschien ben jij wel de moeder die zorgen heeft en aan het bidden is voor je kind dat hij of zij een gelukkig leven zal krijgen.

Misschien ben jij wel de moeder die van alles aan het doen is in het huishouden waar je niet aan toe kwam die dag.

 

Wat de reden ook is. Weet dat dit niet voor altijd zo zal zijn en weet dat je niet alleen bent. We got this! Denk ook aan jezelf en als het even kan, doe dan morgen samen met je kind een middag dutje mee.

 

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.