Het woord is eruit…..

Het woord is eruit, ik ben zwanger van ons tweede kindje (met deze tekening maakte Lina dat bekend)! Wij krijgen een zoon wij worden dus weer Papa en Mama, Lina krijgt een broertje en wordt een grote zus. Hoe onwerkelijk!

Wij hebben nooit onder stoelen en banken geschoven dat wij een tweede kinderwens hadden. Lina haar zwangerschap was fijn verlopen en de bevalling daar kijken wij ook positief op terug. Lina is een super vrolijk meisje en erg makkelijk in de omgang. Een tweede kindje zou er zo bij kunnen. Mijn voorkeur ging er naar uit om het kort achter elkaar te doen liefst al weer zwanger te zijn toen Lina de 6 maanden bereikt had, dit omdat het in mijn ogen meer voordelen heeft. Nabil vond het nog te vroeg, zijn kleine meisje daar wou hij nog even van genieten. In mijn ogen was ze al baby af haha. Later zag hij ook alleen maar de voordelen naar mate Lina ouder werd.

Na mijn bevalling ben ik niet aan de anticonceptie gegaan omdat ik nog borstvoeding gaf en dit in eerste instantie wel een prima “anti conceptie” was plus als wij weer snel een tweede zouden willen hoefde wij geen rekening te houden met het ontpillen. Na 5 maanden kreeg ik weer mijn menstruatie maar de drang voor een tweede baby werd ook groter. Wij besloten het na Lina haar eerste verjaardag het nogmaals te bespreken en eventueel er na de zomer voor te gaan.

Ik merkte om mij heen dat er verschillende meningen zijn rond om het krijgen van een tweede kind, zo kort na de eerste. Echter kon ik zelf nooit de nadelen bedenken of inzien.

Omdat ik zelf een broertje heb waarmee ik twee jaar verschil weet ik exact hoe het is om weinig leeftijds verschil te hebben met een brusje. Wij waren en zijn altijd erg close geweest. Wisten altijd leuk met elkaar te spelen omdat wij dezelfde interesses hadden en konden ook makkelijk met elkaars vrienden overweg. Tot de dag van vandaag loopt het nog steeds zo. Ik heb nog steeds heel veel steun aan mijn broertje en wij kunnen het heel goed over onderwerpen hebben die wij beide mee maken of aanspreken. Je merkt dat je in dezelfde levensfase bevindt ookal schelen wij maar 2 jaar. Ik vind familie gewoon heel erg belangrijk, vooral in de tijd van nu waarin alles moeilijker en harder wordt. Voor Lina wil ik ook gewoon een maatje waar ze een fijne band mee kan opbouwen. Ik kan gewoon geen nadelen vinden voor het krijgen van kinderen snel achter elkaar. Behalve dat het misschien in het begin zwaar zal zijn, maarja even de tanden op elkaar dan maar. Lina en de baby zullen nu exact twee jaar schelen. Voor een ieder blijft het natuurlijk een gevoelskwestie en het is voor ieder huishoudelijke situatie misschien anders maar voor ons was dit de perfecte timing en we zijn gezegend dat het zo mocht lukken.

Hoe mooi je het allemaal ook kan plannen, het blijft met ieder kind anders. Maar wij hebben besloten nu nog even door te gaan met de slapeloze nachten, prikjes, luiers, tandjes, en alle reutemeteut wat erbij komt kijken. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan lopen. Eén ding is zeker het is prachtig om samen een wens te hebben die in vervulling gaat!

Wij zijn heel dankbaar om weer ouders te mogen worden en dat het zo snel heeft mogen lukken. Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van mijn zwangerschap.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met jullie brusjes (broertjes/zusjes) en kinderen? Hoe groot is de leeftijdsverschil? Scroll helemaal naar beneden en laat het in een comment achter, ik ben benieuwd.

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.