Oelala het recept voor de befaamde Rafaello taart

Rafaello recept resultaat

Oké daar is hij dan eindelijk !!! Het recept voor de geweldige Rafaello taart die ik maakte en op Instagram had gepost. Op snapchat brak het al los, want daar nam ik iedereen stap voor stap mee door het proces. Daarna kreeg ik van vele van jullie de vraag of ik het recept op papier had, nou bij deze.

De Rafaello taart was de vulling van mijn babyshower taart en sinds dien ben ik fan. Want voor de mensen die mij goed kennen ben ik een echte kokosnoten freak!! “I’m just in love with the koko..hahaha”

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak biscuitmix
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • bakje Raffaello’s
  • 500 gr. mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 80 gr. poedersuiker
  • geraspte kokos
  • aardbeien

 

Voordat je met alles begint zet je de oven op 180 graden om hem voor te verwarmen, je bekleed je de springvorm met bakpapier.

 

Volg de gebruiksaanwijzingen van de biscuitmix. Deze mix meng je naRafaello receptmelijk samen met de eieren en de melk op de hoogste stand van je mixer tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de bekleedde bakvorm en sla de bakvorm, plaats deze vervolgens in de voor verwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten zoals staat aangegeven op de verpakking.

 

Rafaello receptZodra de biscuit klaar is laat je deze afkoelen, zodra deze is afgekoeld kun je de springvorm verwijderen en hem verder laten koelen. Nu gaan we het leukste maken namelijk de vulling.

 

 

 

Deze gaan we Rafaello receptmaken van mascarpone, haal dit uit het kuipje en doe dit samen met de poedersuiker en 80ml slagroom in een kom. Mix dit geheel zo’n minuut lang. Vervolgens schep je ongeveer 2 eetlepels van de massa eruit en zet deze apart, dit is namelijk om de buitenkant straks mee af te werken.

 

 

Je snijd nu de Rafaello’s in stukjes met een scherp mes en mengt deze met een spatel door het mascarpone mengsel.

Rafaello recept

Rafaello recept

Ik vond de mascarpone erg slapjes (waterig) maar maak je niet druk want deze stijft weer op in de koelkast.

 

Klop de slagroom die je hebt overgehouden(170 ml) samen met een zakje vanillesuiker goed stijf. Zet deze in de tussentijd in de koelkast, zodat de slagroom goed stevig blijft.

 

We pakken de biscuit er weer bij en snijden deze door midden. Vervolgens smeer je de mascarpone mengsel over de biscuit heen. Je kunt hiervoor de springvorm er weer omheen doen als je dat makkelijker vind en dan het mengsel aanbrengen.

Rafello taart receptrafaello sabbs receptrafaello recept

Dan doen we het tweede deel van de biscuit er weer boven op en drukken deze licht aan.

Pak dan de mascarpone cremé die je apart gehouden hebt erbij en besmeer de hele taart aan de buitenkant hier geleidelijk mee af.

Nu kun je de boven kant af maken, dit kun je doen met de geklopte slagroom en toefjes aanbrengen. Ik had dit niet gedaan maar ik had hem alleen af gegarneerd met halve stukjes Rafaello, die ik doormidden heb gesneden en aardbeien.

Plaats vervolgens je taart voor zo’n 1,5 uur in de koelkast.

 

Rafaello recept resultaat

Ga jij deze taart ook maken plaats dan een foto op instagram met #sabbsworld , ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie resultaat.

 

Eet smakelijk!

 

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.