Let’s Kickstart this year!

jip dromenboek

Ik maakte kennis met zakenmeisje.nl via instagram. Een online platform waar ambitieuze jonge vrouwen worden geinspireerd en gemotiveerd om hun dromen waar te maken en een succesvol bedrijf op te zetten.

Zo las ik dat men werd uitgedaagd voor een challenge in de eerste 10 dagen van 2017. Een challenge om je jaar dus kick ass van start te gaan. Tien dagen lang wordt je via de mail door Naomi, het brein achter zakenmeisje.nl uitgedaagd. Ik kreeg elke ochtend een opdracht die mij geestelijk en business wise zou moeten motiveren, inspireren en mijn visie zou helpen vergroten.

zakenmeisje.nl

Aangezien ik met mijzelf had afgesproken om 2017 het jaar te maken, waarin ik zou beginnen met SABB’S WORLD vond ik deze challenge wel erg toepasselijk. Bring it on!

De challege stond voornamelijk in het teken van jou succes behalen, je focus op je eigen geformuleerde doelen voor zowel jezelf als jou onderneming. Aan de hand van een online werkboek ging je hiermee aan de slag.

Wist je bijvoorbeeld dat ondernemers die een duidelijk doel hebben en hier dagelijks mee bezig zijn hun doel vaker behalen. Dit was ook duidelijk de lijdraad van deze challenge. Alles stond gecentreerd met het behalen van doelen en deze te formuleren en te visualiseren.

Het leukste van de challenge vond ik het maken van een visionboard. Naast het hebben van een doel is visualiseren iets wat succesvolle ondernemers ook doen. Dit betekent dat je een gevoel,

sabbs visionboard

gedachte of gebeurtenis letterlijk voor je ziet. Om hier dagelijks mee bezig te zijn maak je een bord waar je al je gevoelens, dromen en doelen op neer zet aan de hand van plaatjes. Deze visionboard hang je dan op een plek in huis waar je dagelijks bent en hem dus goed kan zien.

Je kan hiervoor een a4 gebruiken of een canvas maar ik ging hiervoor naar de Action. Hier haalde ik een mooie foto lijst. Aangezien ik nog een stapel met magazines had van mijn kraamperiode, knipte ik hieruit alle plaatjes en teksten die mijn gevoelens, woorden en doelen het best omschreven.

Tip: Je zou een visionboard ook makkelijk in een collage app kunnen maken en hem op de achtergrond van je telefoon instellen. 

Ow ow ow en daar kwam hij dan, hij was mij al bekend “miracle morning” ik heb al jaren als doel om zogeheten lid te worden van de 5 o’clock team. Nu kwam hij ook hier weer aanbod als dag #8 challenge. Het vroeg opstaan om je dag zo productief mogelijk te maken. Echter ben ik echt een persoon die 8 uur slaap nodig heeft. Vroeg naar bed gaan vind ik zonde en met de gebroken nachten lukt het me ook niet om vroeg op te staan. Op zijn vroegst dat Lina en ik uit bed komen is 09:00! Dit was voor mij dan ook de meest zware opdracht en is nog steeds de grootste challenge want het is wel iets wat ik graag zou willen. Misschien als Lina eindelijk doorslaapt zal het mij gaan lukken.

Al met al heeft deze challenge mij wel echt een positieve boost gegeven en mijn focus verscherpt. Na de challenge heb ik ook erg leuk contact gehad met Naomi en staat er een leuke samenwerking aan te komen, hierover binnenkort meer!

Heb je dus als droom om voor jezelf te beginnen of ben je al een vrouwelijke onderneemster zoek je motivatie, inspiratie, tips of wil jij jouw netwerk vergroten en in contact komen met andere zakenvrouwen. Dan raad ik je zeker aan om zakenmeisje.nl te volgen en lid te worden van de members club.

Omdat het ondernemen soms erg eenzaam kan zijn, organiseerd Naomi ook zogeheten “Zakenvriendinnen” avonden in verschillende steden.

Dit geeft je de gelegenheid om in contact te komen met andere zakenmeisjes. 15 Maart zal ik aanwezig zijn op de 5de Zakenvriendinnen editie in Amsterdam, hiervoor kun je nog kaarten bestellen. Kom je ook?

 

Liefs,

 

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.