Wat je allemaal kunt doen met moedermelk

Doordat ik zelf borstvoeding geef hoor je de meest uit één lopende verhalen wat je wel niet allemaal met moedermelk kunt doen. Doordat Lina een flesweigeraar is en al een aantal maandjes vast voeding ernaast krijgt ben ik mij gaan verdiepen, hoe zij op andere manieren ook borstvoeding binnen kan krijgen. Hierdoor kwam ik de meest verschillende en bizarre weetjes tegen. Dit moest ik gewoon even met jullie delen. Want misschien heb jij wel een ruime voorraad in borstmelk in je vriezer liggen. Of misschien is jouw kindje ook een flesweigeraar en weet je niet wat je met de ingevroren borstvoeding kunt doen. Of misschien ben je wel overgestapt naar flesvoeding.

 

  1. Borstvoeding is niet alleen erg gezond voor baby’s maar ook voor oudere kinderen. Zo zou je eventueel borstvoeding in een tuitbeker kunnen geven aan een oudere kind. Je zou dit kunnen aanmengen met diksap of mengen met hun flesvoeding. Borstvoeding is vooral goed wanneer zijn of haar weerstand laag is. Door de krachtige ingrediënten in borstvoeding kunnen zij hier weer beter van worden.
  2. Is je kindje zoals Lina een flesweigeraar dan kun je de borstvoeding ook gebruiken voor het aanmaken van pap. Aangezien Lina nog geen koemelk mag maar wel ontbijt pap lust maak ik dit regelmatig klaar met mijn (ingevroren) gekolfde moedermelk.
  3. Heeft je baby uitslag of wondjes? Geef hem of haar dan een mommy milk badje. Ja je hoort het goed een lekkere warme bad waar je moedermelk aan toevoegt. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan maar het blijkt dat het een verzachtend en helende werking heeft. Er wordt tegenwoordig zelfs zeep gemaakt van moedermelk.zeep melk
  1. Is je kleine verkouden en heeft hij of zij last van een verstopte neus dan zou je ook moedermelk in het neusje kunnen doen. Dit zou je dan met een pipet kunnen doen lijkt mij. Het zou dezelfde werking hebben als zoutoplossing.
  2. Je zou je borstvoeding ook kunnen doneren, hier wordt erg weinig over gesproken vind ik zelf. Maar bij vele moeders komt borstvoeding niet meteen op gang. Denk bijvoorbeeld aan de premature kindjes of de borstvoeding die weg blijft bij sommige moeders. Heb je dus veel borstvoeding over dan is dit zeker wel de moeite waard om over na te denken. Wie weet kun jij een mama wel helpen.
  3. Dit is een mommy milk hack wat ik nog wel eens zou willen uitproberen. Mommy milk ice cream. Heeft je kleine last van tandjes of gewoon trek in een ijsje. Maak deze dan van moedermelk. Lekker verkoelend!!
  4. Wauw!!! En toen kwam ik terecht op de site van sacredlegacyarts. Waar je van moedermelk sieraden kan laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld het laatste beetje moedermelk die je wilt gaan geven opvangen en opsturen. Al moet ik nog niet denken aan het stoppen van het geven van borstvoeding, lijkt mij dit wel een mooie manier om een bijzondere periode voor altijd bij me te dragen.borstvoeding kettingborstvoedings ring
  5. Oké hier moest ik zelf niet aan denken, kaas van Moedermelk. Ja zo gek eigenlijk niet we eten geiten, schapen, koemelk kaas dus ach waarom geen moedermelk kaas volgens chef Daniel Angerer best een goed idee.borstmelk kaas
  6. En zo kwam ik tot het volgende verbazende werking van onze borst voeding namelijk het zou best goed werken als deodorant. Ja gewoon een beetje onder je arm smeren en laten opdrogen.

 

Jeejtje, waar is moedermelk toch niet goed voor!

liefs sabbs

Misschien vind je dit artikel ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.